Heerlijk en gerust de baan op met de moto

Ben je van plan om de weg op te gaan met je motor? In België is het verplicht om een verzekering BA Motorrijtuigen (Burgerrechtelijke Aansprakelijkheid Motorrijtuigen) af te sluiten. Deze verzekering dekt de lichamelijke en materiële schade die je anderen zou kunnen toebrengen met jouw voertuig.

Overweeg je een verzekering voor je motorfiets af te sluiten? Of je nu kiest voor een nieuw exemplaar of een tweedehands model, met een verzekeringsoplossing op maat voor je motorfiets krijg je er direct een stukje gemoedsrust bij.

Mini Omnium

De mini-omnium omvat de verplichte BA motorverzekering en in de meeste gevallen dekking voor brand en diefstal. Sommige verzekeraars breiden deze dekking uit met glasbreuk, schade door natuurkrachten en schade door aanrijding met een dier. Ook accessoires van je motorfiets, zoals koffers en windschermen, zijn doorgaans inbegrepen.

Full Omnium

De full omnium omvat dezelfde dekkingen als de mini-omnium, maar vergoedt ook schade wanneer je zelf verantwoordelijk bent. In sommige gevallen biedt deze verzekering zelfs een uitgebreidere dekking, inclusief vergoeding voor je uitrusting, waaronder een helm, jas, laarzen, handschoenen en broek.

Tip: Raadpleeg ook altijd je verzekeringsmakelaar voor de voordelen van het combineren van auto- en motorverzekeringen. Vaak worden er aanzienlijke kortingen gegeven wanneer je zowel een auto- als motorverzekering afsluit bij dezelfde verzekeringsmaatschappij.

Extra dekkingen

Bestuurdersverzekering

Stel dat je betrokken raakt bij een ongeluk met je motor en dat je ook verantwoordelijk bent. Bovendien raak je zelf gewond, waardoor je tijdelijk niet kunt werken en mogelijk blijvend letsel oploopt. Wat nu? Kun je op je BA motorverzekering rekenen? Het antwoord is nee.

De BA-verzekering vergoedt schade aan derden en passagiers van je motor, maar niet aan jezelf (bij een foutief ongeval). Om je daartegen te beschermen, net zoals bij autoverzekeringen, heb je een bestuurdersverzekering nodig die je beschermt tegen zelf opgelopen lichamelijk letsel, oftewel de bestuurdersverzekering motor.

Rechtsbijstandverzekering

De rechtsbijstandverzekering komt voor je op wanneer een gebeurtenis leidt tot schade die je hebt geleden of veroorzaakt.

Pechverhelping

De verzekering ‘pechverhelping’ voor de motor is een extra dekking die bij pech of technische problemen direct hulp biedt, zowel in binnen- als buitenland.